Påsklämman WeLoc

april 30th, 2017   •   Kommentarer inaktiverade för Påsklämman WeLoc   

WeLoc

 

 

 

 

Upprinnelsen till påsklämman var ett möte på Radiumhemmet mellan läkaren, forskaren och uppfinnaren Ingemar Näslund och hans cancersjuka patient Åke Welandson. Ingemar Näslund hade nämligen utvecklat en påsklämma, en testprodukt vid tidig upptäckt av urinblåscancer, som han sedan sökte patent på år 1984. Denna påsklämma kom att erövra både sjukhusvärlden som den övriga världen med mycket hjälp av patienten och företagaren Åke Welandson och hans bror Gösta.

 

Åke och hans bror Gösta var ägare till familjeföretaget Weland AB och med hjälp av Näslunds idé lyckades de tillsammans utveckla påsklämman så att den kom att finnas i var mans hem. Produkten som underlättade vardagen blev en succé.

 

Redan vid uppstarten av företaget Weland AB köpte bröderna Welandson upp verktygsföretaget Makeni AB för att själva kunna utveckla egna produkter. De två systerföretagen WeLoc AB och Makeni AB ligger idag i Smålandsstenar. Makeni AB är idag ett toppmodernt företag som tillverkar formsprutade produkter där man förutom tillverkningen av WeLoc påsförslutare tillverkar en mängd andra produkter för bland annat bilindustrin. Åke är sedan några år tillbaka avliden pga. sin sjukdom men Gösta Welandson som även är kallad Smålandsstenars egna ”Ingvar Kamprad” har fortsatt företagandet och är en mycket duktig och driven affärsman.

 

Uppfinningen WeLoc klämman togs fram från början som en vätsketät förslutning till plastpåsar. Men den är fullt användbar och mycket bra till att försluta alla sorters påsar, såsom kaffeförpackningar, mjölpåsar och sopsäckar, de är även bra att använda på tetraförpackningar som saknar återförslutningsmöjlighet och till olika tuber såsom tandkrämstuber.
 
Eftersom påsklämmorna finns i 50 olika storlekar och modeller passar de även utmärkt att använda till större påsar, som sopsäckar och djurfodersäckar. Eftersom att utvecklingen går framåt och WeLoc AB med den, finns nu även klämmor som fungerar som återförslutare och skopa i ett, vilket är väldigt smidigt när man t.ex. ska skopa upp mjöl eller kaffe mm.
 
Påsklämmorna är gediget gjorda och de tål både värme och kyla och kan användas om och om igen utan att tappa form och funktion. En mycket genial uppfinning som hjälper till i vardagen, billig att köpa och som besparar miljön eftersom den går att återanvända!
 
 
Till Påsklämmans hemsida

Share this article