Den excentriska konan ABS360

februari 28th, 2017   •   Kommentarer inaktiverade för Den excentriska konan ABS360   

Andie Lahdo heter uppfinnaren till den geniala innovationen den excentriska Konan ABS360. Andie har alltid haft ett stort intresse för bilar, därför föll det sig naturligt för honom att gå en gymnasieutbildning som fordonstekniker. Efter avslutad skola fick han jobb som bilmekaniker.

Eftersom Andie var duktig på sitt område fick han mer och mer ansvarsfulla uppgifter. Detta resulterade i att han efter några år avancerade till verkstadschef. Som i sin tur gav honom blodad tand till att starta en egen verkstad.

Innan han startade eget hade han arbetat på verkstäder i Kalifornien där man verkligen gillade kromade fälgar mm. Det som låg Andie varmast om hjärtat var egentligen inte att meka med bilar, utan hans stora intresse vara att styla. Det var i och med detta han fick snilleblixten om en fälg där det gick att anpassa bulthålen efter bilen som man skulle sätta dem på.

Andies uppfinning konan ABS360 blev en sådan framgång, så att det resulterade i en tredjeplats i i tidningen Driva Egets tävling, David mot Goliat.

Uppfinningen från ABS Wheels gör det möjligt för däck och fälghandlare att använda en och samma fälg på olika bilar. Med ABS Wheels uppfinning kan du ta med favoritfälgarna när du byter bil. Hur fungerar det?

Med hjälp av en excentrisk kona, som man kallar ABS360, kan man enkelt anpassa bultindelningen på en och samma fälg så att den passar flera bilmodeller. Konan som är tillverkad i stål har ett excentriskt förskjutet bulthål. Det gör att man får olika avstånd på bultindelningsdiametern när konan vrids runt. En fälg räcker alltså för att täcka in sju olika bultindelningar.

Så här ser konan ut:
Konan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mer information finns på www.abswheels.se

 

Share this article