Broddplattan

oktober 31st, 2014   •   Kommentarer inaktiverade för Broddplattan   
Pia Sternberg

Pia Sternberg

Att brodda en häst är alltid ett ganska jobbigt moment. Det är tidskrävande och tungt. Man måste ha flera verktyg, ett för att rensa hålen, en gängtapp för att göra gängorna rena och sedan en skiftnyckel för att dra åt brodden. Det behövs även en liten låda att förvara broddarna i. Ofta saknas något av dessa verktyg. Pia Sternberg fick då en genial idé som kunde lösa dessa bekymmer, broddplattan. Hon utvecklade sin uppfinning ihop med två goda vänner.

Tillsammans uppfann de ett enkelt allt-i-ett verktyg som man bara kan vända på för att på ett enkelt sätt kunna utnyttja de olika funktionerna. Se Youtubefilm nedan.

Allt hänger på att man inte skall behöva sätta ner hästhoven utan att man kan göra alla de olika momenten med i stort sett en hand då man har en hästhov i den andra handen.

Broddplattan gör att man på ett snabbt, enkelt och effektivt sätt bara kan vända den för att få fram de olika funktionerna utan att behöva släppa ner hästhoven i marken någon gång under tiden man sätter i broddarna. Man kan även förvara 8 broddar på själv plattan. Då slipper man även gräva i fickan eller leta i någon burk.

Färgade broddar gör även att det är lättare att kunna se dem då man tappar dem i hästboxen eller på stallgolvet. För de allra flesta och helst kvinnor känns det också roligare att sätta i en färgad brodd än en ofärgad. Kvinnor gillar inte bara smarta lösningar utan också vackra saker.

 

 

Hiphoof logga
FP Innovation AB
pia@hiphoof.com
www.hiphoof.com
+46-706-240041

 

 

Share this article