Boob – det svenska originalet

Mias egen berättelse:

Idén till Boob föddes en kall, blåsig höstdag 1999. Jag såg min syster amma sin nyfödde son i en park i Stockholm, med nordanvinden svepande kring magen. Och jag bestämde mig för att det borde vara alla kvinnors rätt att kunna amma bekvämt och ändå vara välklädd. Lösningen blev Boobs amningsplagg – ett patenterat original som sitter ovanligt snyggt.

Fakta om Boob: Svenska Boob startades 1999 av Mia Seipel och säljs idag genom återförsäljare på 26 marknader i och utanför Europa. Företaget tog sin startpunkt i idén om att göra smarta och snygga kläder för ammande mammor. Samtliga plagg i kollektionen Boob Nursing är gjorda med den innovativa och numera patenterade omlottfunktionen som har blivit Boobs signum. Och det var bara början. Idag klär Boob mammor från topp till tå, genom graviditet såväl som amning och erbjuder även en babykollektion. Kollektionen är gjord med stor omsorg om både människor och miljö. Ambitionen är att alltid välja material som är miljöoptimala, hela kollektionen är certifierad enligt ÖKO- Tex 100 och majoriteten av produktionen sker i Europa. Sedan våren 2008 finns hela sortimentet även samlat till försäljning i den egna webbshopen på Boob Design AB

Fakta om Mia Seipel
Född: 1969
Utbildning: Grafisk form & Illustration på RMI Bergs
Bakgrund: Mia har en bakgrund inom reklambranschen där hon arbetade som Art director fram tills att hon startade eget företag som frilansande formgivare – 95.
Familj: Sambo och två döttrar 4 och 6 år.

Boob Design AB
Götgatan 24
SE-118 46 Stockholm SWEDEN
Phone: +46 8 556 90 200
Fax: +46 8 642 47 03
Email: info@boobdesign.com
Hemsida: www.boobdesign.com

 

Mia Seipel