Herman Rasmuson är en passionerad innovatör, entreprenör, kommunikatör och kock. Han har drivit ett antal restauranger, han tävlade i ”Årets viltkock” (viltkött Årets kock) och skrivit ett flertal kokböcker. Nyligen blev han utvald att representera Sverige i World Championship, ”Gourmand Cookbook Awards” (i kategorin Bästa kokbok av året). Han arbetar med kommunikation, bland annat i eget företag, Herr Rasmusons Matbyrå. Herman lade grunden till Garlic Card.

Garlic Card är en uppfinning som gör proceduren snabb och enkel när man ska riva vitlök. I Hermans arbete som kock såg han tidigt problemet med att just riva vitlök. Det användes knivskarpa rivjärn samt var en tidskrävande hackning och om vitlökspressar användes var de otroligt svåra att rengöra Den enkla uppgiften att riva vitlök hade orsakat honom och andra kockar problem i evigheter. ”När jag såg erfarna proffs slog vitlök i en plastpåse eller försöker att mosa klyftor med kanten på en kniv, visste jag att något måste göras!”. Han började då experimentera med olika saker för att knäcka nöten och fann till slut att ett vanligt kreditkort förenklade rivningen avsevärt. Resultatet var så perfekt och iden till Garlic Card var född.

Den första versionen behöll formen på kreditkort och blev snabbt en försäljnings-succé. Men efter att Herman hade pratat med användare runt om i världen, som t ex Steve från Storbritannien som hade mycket stora händer, kände Herman att det fortfarande fanns utrymme för viss förbättring. Den nya versionen har en smidigare form och påminner om en skateboard och med en större handtag att hålla i. Garlic Card är lätt att rengöra för hand och i diskmaskinen.

 

Herr Rasmusons Matbyrå

E-post: herman@matbyra.se

Telefon: 073- 986 53 34

Herman Rasmuson -Garlic Card