Nu kan du enkelt göra egna cupcakes eller bygga ihop din egen superhjälte, drömfigur eller ett pepparkakshus – bara fantasin sätter gränser! Äntligen kan man limma utan att bränna sig på smält socker! Och det är så enkelt att barnen kan göra det själva!

 

Emelie Rengart
        Emelie Rengart

Emelie Rengart heter innovatören som har uppfunnit världens första patenterade STARKA ätbara lim. Limmet med en obegränsad marknad som professionella konditorer och hemmabagare kan använda sig utav! Det stelnar snabbt, blir stenhårt och smakar dessutom väldigt, väldigt gott. Limmet fungerar i princip på allt ätbart och kan användas på godis, kakor eller vad du själv önskar.

 

För sin smarta uppfinning har hon mottagit SKAPA-priset för unga innovatörer och är hyllad för sin företagsamhet och uppfinningsrikedom. Emelie har även varit med i tv-programmet Draknästet där hon fick två investerare som ville bidra med pengar. Hon driver sitt bolag eRaey AB i Åby som ligger strax utanför Norrköping. 

 

 

Emelie berättar:

Som mamma till två barn vill jag alltid uppmana till kreativitet samt att använda fantasin. Och det är just det som limmet hjälper till med!

Det perfekta med att ha limmet på barnkalaset är att barnen med hjälp av godis och kakor kan bygga sin alldeles egna leksak. Leka med den och sen dessutom kunna äta upp den, när det är färdiglekt! Miljövänligare kan det knappast bli, det är en fröjd för varje förälder att slippa kasta ännu en leksak, i en låda under sängen, på vinden eller i papperskorgen. Perfekt för miljön, för barnens fantasi och kreativitet samt för oss föräldrar som får lite egentid när barnen håller sig sysselsatta
 

Emelie har hela tiden nya idéer och produkter på gång. Sedan tidigare har hon uppfunnit storsäljaren Pjukie. Pjukie är en förslutningsbar spypåse för åksjuka. Den säljs hos större kedjor samt på bensinmackar och apotek. Men listan på Emelies uppfinningar kan göras längre som exempelvis den hopvikta ballerinaskon och StayUpSocks till barn. Hon är verkligen ett föredöme på att hitta genialiska lösningar när hon stöter på ett problem. Vi är mycket glada och stolta över att kunna presentera Emelie och hennes uppfinningar i vår utställning!
 

Kontakt:

Emelie Rengart
www.eraey.com
070-59 44 369
 

Emelie Rengart