Ulrika Nordenstam driver Northern Well. Företagets affärsidé är att ta fram och marknadsföra innovativa hästprodukter.

Sadelbagen HITCH är en patenterad och mönsterskyddad uppfinning.HITCH skyddar och hänger sadeln på ett snyggt och säkert sätt i t.ex. bilen, transporten och på paddockstaketet. Sadeln kan även sättas fast på cykeln och fyrhjulingen för att säkert kunna följa med till stallet eller sommarhagen. I stallet behövs inget utstickande utan sadeln hängs enkelt på boxgallret med hjälp av HITCH.

Idén till HITCH kommer från Ulrikas stora intresse att arbete med hästar. Det som har gjort henne så framgångsrik är att hon utgår från ett problem och söker sig sedan fram till en lösning, vilket oftast tar många år innan den slutgiltiga och testade produkten finns framtagen. För att inte fastna i sitt eget tänkande använder hon sig även av webbenkäter för att känna av behovet hos andra. Hon har därför börjat bygga upp en hästpanel som har just hästintresset som gemensam nämnare.

Webbenkäterna gör hon via sitt och makens företag DATAINSTITUTET där de sedan 20 år tillbaka har tagit fram programvara för enkätundersökningar.

Sadelskyddet och sadelhängaren HITCH har blivit en välkommen lösning på ett vanligt problem, att när som helst kunna hänga upp sin dyrbara sadel.

Hitch passar de flesta sadlar och gör så att det blir enkelt att hänga sadeln i bilen, sadelkammaren, transporten, på boxgallret, cykeln, fyrhjulingen samt i stallet på en hängare eller i en bindring. Den gör det enkelt att både bära och transportera sadeln på ett säkert sätt. Hitch skyddar även sadeln mot smuts, fukt och stötar.

Ulrika har tänkt på allt! Även personlig utsmyckning med brodyr och färgval möjliggörs. Extra hängare och lyckoamulett är andra produkter från Northern Well

Youtube klipp om Hitch finner du här

Ulrika Nordenstam