protrött
CheckMe den smarta babybodyn 

Jessica Blomkwist började redan 2007 med sin utveckling av CheckMe, en produkt som underlättar betydligt för alla småbarnsföräldrar. Hon var då nybliven mamma till sitt andra barn då hon kom på denna briljanta idé. Innan dess hade Jessica jobbat som plattsättare under ett flertal år men kände att hon ville gå vidare i livet.
Det var dock inte särskilt lätt att få ett företag i rullning så hon tog hjälp av Almi och fick där en positiv och härlig tjej som mentor som hjälpte henne med att få kontakt med olika företag så att tillverkningen kom igång. Det blev en lång och lärorik resa.

Babybodyn är gjord i dubbelstorlekar med extra långa vikbara muddar och dubbla knapprader i grenen så det räcker med endast 2 storlekar barnets första år och sedan 1 storlek det andra året.

Vilket innebär att det blir miljövänligt och ekonomiskt för föräldrarna som då kan köpa färre plagg.

Bodyn tillverkas i fabriker i Europa som har bra standard för de som jobbar där och sys upp i ekologisk bomull för att spara på miljön och arbetarnas hälsa. Jessica strävar mot att tillverka produkter som håller längre och belastar miljön mindre, hållbarhetstänket följer med som en röd tråd i hennes företag.

Bodyn har självklart Jessicas patenterade skärning i ryggen som hon kom på när hon var mammaledig med sitt andra barn. Så nu är det enkelt att kolla barnets blöja. Tack vare CheckMe bodyn.

Det finns många föredelar med CheckMe bodyn. Omlottskärningen i ryggen består av två mjuka överlappande tygstycken. INGA knappar resår eller annat som skaver. Den undre delen slutar i höjd med blöjkanten och den övre yttre delen överlappar med några centimeter så det inte blir några glipor.

checkme

Förutom skärningen i ryggen så hade Jessica som småbarnsförälder några fler önskemål på en body. Därför valde hon att göra den:

  • Utan knappar i halsöppningen för att barn ofta har bråttom iväg när blöjan väl är bytt.
  • Halsringningen är designad så att den enbart har en väldigt djup omlott på ena sidan. Detta gör att man kan öppna den väldigt mycket för att lätt trä över barnets huvud och när den väl är på plats hålls den ihop väldigt bra.
  • Bodyn är utan lösa lappar som kan skava och klia. All behövlig text är tryckt på plagget.
  • Extra långa vikbara ärm muddar och dubbla knapprader i grenen vilket ger bodyn en helt fantastisk lång användningstid. Bra för både miljön och plånboken.

Tillverkas i ekologisk bomull med en logolapp i ärm-mudden för att babyn ska ha något mer att fundera på.

Kontaktuppgifter
Jessica Blomkwist
jessica@byjezz.se
Telefon: 070-670 88 66
Hemsida: www.favvo.me/sv/

 

Jessica Blomkwist – CheckMe