Fotograf: Kjell Hedberg

Ylva Ryngebo  är grundare och VD på Medical Innovation Design MID AB samt innovatör och Leg. Röntgensjuksköterska.

Ylva vann det ärofyllda priset som Europas Kvinnliga Uppfinnare 2013 (EUWIIN) och vi är väldigt glada över detta. Ett stort grattis till Ylva och Sverige!

Medical Innovation Design MID AB startades 2004 av Ylva Ryngebo, leg. röntgensjuksköterska. Ylva hade efter tjugo års arbete inom vården tröttnat på produkter som inte fungerade tillfredsställande och började 2000 utveckla egna produkter.

2004 fick Medical Innovation Design – MID Stockholms stads uppfinnarstipendium för märkstaven Easymark dx-sin.

2006 korades Ylva Ryngebo till årets svenska kvinnliga uppfinnare och fick som första kvinna ta emot stipendium ur den nyinstiftade Margaretafonden.

Easymark Dx-Sin finns nu permanent med bland Kvinnliga Uppfinningar på Tekniska muséet. Easymark Dx-Sin var även nominerad till EUWIIN award 2011 på Island.

Den målgrupp MID riktar sig till är främst alla som arbetar inom medicinsk röntgen. Medical Innovation Design – MID är lokaliserat i Stockholm och jobbar med produktutveckling och innovationer från idéer och direkta behov från det dagliga arbetet på ”golvet”.

MID har under åren även hjälpt större företag med lösningar kopplat till deras befintliga produkter.

Företagets produkter står för kvalitet, design och nytänkande inom vården. Funktion och praktisk användning kombineras med ett estetiskt och tilltalande yttre. Det är produkter som vi i branschen dagligen använder, produkter som hjälper oss att göra ett bättre arbete och som helt enkelt måste fungera för att vi ska få bra bilder och säkra undersökningar med mindre stråldoser m.m.

Under det senaste året finns nu även externa uppfinningar med i sortimentet.

Uppfinningar framtagna av svenska innovativa Radiologer, Röntgensjuksköterskor och Strålfysiker.

Ylva är idag även en flitigt anlitad föreläsare för både barn och vuxna. Hon föreläser framför allt om Innovationsprocessen, sina erfarenheter men även om entreprenörskap och praktiskt strålskydd.

För att få kontakt med Ylva Ryngebo ring mobil.+46 709-407698 eller maila till ylva.ryngebo@mid.nu

Ylva geniala uppfinning:  https://www.youtube.com/watch?v=MiDxMFnVHAE

Källa: www.mid.nu

 

 

Vinnaren av EUWIIN 2013 – Ylva Ryngebo