Galoscher för hästar

februari 1st, 2019   •   Kommentarer inaktiverade för Galoscher för hästar   

 

Engårdens galosch

Engårdens galosch är tillverkad av latex vilket gör den mjuk och smidig samt lätt att sätta på hästen. Galoschen är tillverkad för vattenbad och behandling av hovar som vid exempelvis desinficering, nedkylning eller som ett skydd utanpå ett bandage. Den används även vid gipsning eller när hästen har skadat hoven som hålvägg, hovböld eller liknande. Ja, kort sagt då det är viktigt att hålla hästens hov ren från lera, grus, bakterier och fukt. Denna galosch är främst tänkt att användas inomhus eller i släta sjukhagar, eftersom att den på grund av sitt tunna och mjuka material är känslig för vassa kanter, söm och dylikt. Galoschen finns i tre storlekar och är svart. Mini för föl och shetlandsponny (11 cm). Medium för islandshästar/ponny (13,5 cm). Maxi för stor häst (17 cm).

Uppfinnare till denna galosch heter Gunilla Sterner född 1949 i Limhamn Skåne. Gunilla driver Engårdens Islandshästar som ligger i Kappelshamn på Gotland. Patentet till denna smarta galosch finner du här.

Poly Horse Shoe

Poly Horse Shoe är en sko/galosch av gummi som används på hästar som inte är skodda eller som har tappat en sko eller om hästen har fått någon form av skada, som behöver skyddas. Med andra ord fungerar galoschen som ett hovskydd och den går utmärkt att använda vid både ridning och körning. Gummigaloschen är lämplig att användas i både hage som på landsväg och tack vare sulans elasticitet så är den förträfflig på både asfaltvägar och på stenigt underlag. Galoschen finns i två färger svart eller rött, den går även att förse med broddar. Varje galosch måste måttbeställas för varje häst och hov. När man skall ta på hästen galoschen viker man ner den bakre kanten av galoschen och trär sedan in hästens tåspets i skon. Sedan viker man upp galoschens baksida med hjälp av en hovkrats. Uppfinnaren till denna geniala uppfinning heter Britt-Marie Essell, hon är född 1949 i Gävle. Britt-Marie fick patent på sin genialiska uppfinning den 21 september 1998. År 1999 såldes dock patentet till en annan innehavare. 

 

 

Share this article