När Annika var i 50-årsåldern insåg hon att det blir problem när synen blir sämre med åren och man står framför spegeln och ska sminka sig. Som dotter till en uppfinnare, som hade ett 90-tal patent på sin meritlista, var det hon som började fundera på en lösning. Sedan var steget inte långt till att börja utveckla den nya förstoringsspegeln, som är en konvex och optiskt slipad glaslins, tvärtemot traditionella förstorande speglar.

Efter mycket experimenterande fick Annika fram en produkt, som nu ger ålderssynta och översynta möjlighet att se skarpt i spegeln, utan glasögon på. Den nya förstoringsspegeln fungerar även med förändrat närseende och blir snabbt en behövd vardagsprodukt, för resten av livet. Med denna optik behöver man inte byta spegelglas vartefter synen ändras, eftersom användaren själv hittar skärpan på ett bekvämt avstånd.

Förstoringsspegeln har en unik och sofistikerad form med plan botten och fäster därför smart och elegant på en annan spegel i badrummet eller på en kakelvägg. Den är enkel att flytta till andra ljusa platser och praktisk att ta med på resan. Den är perfekt för alla som annars behöver läsglasögon.

Källa: Annika Winell

Annika Winell – Spegelzoom