Viktoria Lönn är uppfinnaren av Beautystick, ett verktyg som på ett hygieniskt sätt används för att avlägsna pormaskar. Under varje nagel finns det cirka 9 miljoner bakterier och under ett trasigt nagelband kan det förekomma över 6 miljarder bakterier. Då förstår var och en att det är högst olämpligt att använda fingrarna/ naglarna som arbetsredskap.

Det hela började när Viktoria själv var i 15 års ålder och skulle klämma sina egna pormaskar, hon gjorde som de flesta ungdomar gör nämligen klämmer med sina fingrar/ naglar vilket resulterade i att det gjorde ont och att det sedan blev fula ärr.

Det var då hon började fundera på om det inte skulle gå att lösa detta problem på ett bättre sätt. Viktoria började experimentera med två tändstickor som visade sig fungera förträffligt.

Åren gick och ungefär 20 år senare genomgick Viktoria en personlig kris vilket resulterade i att hon beslutade sig för att göra något helt nytt i livet. Sagt och gjort, det var då hon återupptog sin gamla uppfinning från ungdomsåren. Hon tog kontakt med föreningen Svenska Uppfinnareföreningen (SUF) som ställde sig mycket positivt till idén, men de såg ett problem med det hela. Problemet var att det skulle vara alldeles för enkelt att kopiera hennes uppfinning och därmed skulle det bli svårt att få ett patent. Men som uppfinnare måste man vara envis om man skall få igenom sina idéer, det är en både lång och kostsam väg från idé till verklig produkt. Det dyker även upp många personer som vet hur man skall göra och har åsikter och ingen av dem är gratis. Men Viktoria lyssnade inte på alla olyckskorpar utan lämnade in en patentansökan på sin uppfinning Beautystick. Viktoria hade turen på sin sida, först fick hon ett Sverige patent och det ena ledde till det andra. Hon fick kontakt med Almi och med riskkapitalister. Sedan rullade det hela på.

Idag har Viktoria patent förutom i Sverige och Ryssland samt patent pending i USA, Kina, Japan, Indien och Europa, varumärkesskydd i USA och Europa samt ett designskydd i Europa.

Tack vare att Viktoria fick möjligheten att komma i kontakt med både kompetenta och dugliga personer som hjälpt till på alla tänkbara sätt har detta resulterat i att hon idag är delägare och VD i bolaget Aceris Innovation & Production AB.
Hennes råd är tro på dig själv även när andra inte gör det. Våga ta klivet ut i det okända.

 

Viktoria Lönn – Beautystick