pullerUlle Svenson

Den gotländske uppfinnaren Ulle Svenson är mannen som uppfann ett utomordentligt hjälpmedel när man skall koppla ihop t.ex. en husvagn, hästtransport eller släpvagn efter bilen. Ulle är bosatt i Visby och har allt sedan barnsben mixtrat med allt som har kommit i hans väg. Hans starkaste sida är att tänka ut lösningar när ett problem dyker upp.

Själva idén med att konstruera ett hjälpmedel vid koppling mellan bil och släp tog sin form när en kompis till Ulle införskaffat en ny fin bil med en plaststötfångare, där kompisen hade monterat en remsa silvertejp som skydd mot ovälkomna skador. Det var mestadels kompisens fru som körde med hästsläp och det vet alla som har kört med släp att det är inte alltid så lätt att backa exakt rätt. Ulle sade till kompisen att det var väl inte så märkvärdigt att koppla bil och släp. Dessa ord föll väl inte riktigt i god jord hos kompisen som sade till Ulle att ” Hitta på något som är bättre om du kan”!

Ulle tog kompisens ord på allvar och började ta itu med problemet. År 1999 då blev Ulle antagen till en Uppfinnareutbildning på ett 1/2 år i dåvarande AMU-Centers regi.

Ulles uppfinning ett hjälpmedel vid koppling av bil och släp gjordes i ett första utförande och utsågs till ”årets nyhet” inom branschen på ELMIA husvagnsmässan 2000.

bilpuller

Av en patentadvokat, bosatt i USA, fick Ulle hjälp med att ansöka om PENDING PATENT i USA. Som ett brev på posten erbjöds Ulle av den amerikanska advokaten att omgående registrera företaget SVENSON INC i USA. I nuläget tillverkas PULLER WINCH av ett företag i Gnosjö och produkten erbjuds idag som ett extra tillbehör på KABE, SOLIFER och POLAR husvagnar.

Video om Puller:

Puller Innovation
Ulle Svenson
Vinkelgatan 5
621 49 Visby

Tel: 0498-21 16 04
Mobil: 0705-91 04 03
E-post: ulle@puller.se

Hemsida

Puller – Ulle Svenson