Claes-Göran Hammar är en man med många strängar på sin lyra. Han arbetar som instruktör, säkerhetsstrateg, säkerhetskonsult med uppdrag runt om i hela världen.  Inte nog med det så ägnar han sig även åt att göra olika förbättringar av redan existerande uppfinningar, en av dem är en utveckling av karbinhaken, en förbättring som underlättar användandet.
 
Vanlig karbinhake har både fördelar som nackdelar och används idag för tillfällig fästning av rep, kedjor, avspärrningsband etc. gentemot vägg, stolpe eller liknande. 
 
Claes-Görans karbinlåshake, Hooky, löser aktuella problem och nackdelar vid:

  • Frekvent öppning/stängning (smärta i fingrar)
  • Ej få fingrar i kläm i öppningen
  • Svårt och trångt med traditionell karbinhake
  • Kyla och blött (handske kan användas) Funktionsnedsättning i hand/fingrar
  • Behov av snabb öppning/stängning Karbinlåshaken ger ny-/merförsäljning för att kombinera/ersätta en etablerad produkt på en relativt mättad marknad

Hooky finns i olika storlekar och material (rostfri, galvaniserat, aluminium)
 

 
 
 
 
 

 

 

 

Claes-Görans omkonstruktion av karbinhaken har gjort att den är betydligt mycket mera användarvänlig. Detta är ett bra exempel på hur en uppfinning kan modifieras och bli ännu bättre som i sin tur medför att den förbättrade varianten blir än mer attraktiv inom en rad olika områden, allt ifrån båten till hästgrimman eller hundkopplet.
 
Claes-Göran arbetar även som innovationsstrateg tillsammans med uppfinnaren och innovatören Hans Erik Nilsson, grundaren av Swedish Innovators. Det är en intresse och serviceorganisation som är uppbyggd på att hjälpa uppfinnare att kunna förverkliga sina mål.
 
Ytterligare en produkt som kommer från Clas-Göran är Kitchy. Ett hjälpmedel som håller reda på disksvampen, disktrasan och diskborsten.


 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

Detta problem löste Claes-Göran Hammar genom att konstruera hållaren Kitchy som håller allt på plats.
 

Hooky och Kitchy