Hopfällbar bärplockare från Hooked On Nature

Under den årliga fjällsemestern 2008 skulle Kerstin Gunnarsson fundera ut vad hon skulle göra med sitt liv. Hon hade nyligen blivit uppsagt från sin tjänst på en statlig myndighet och behövde något nytt kul att göra. På väg ner från fjället såg hon några tyskar plocka bär för hand.

Detta blev startskottet för att ta fram en smidig hopfällbar bärplockare. Bärplockaren utvecklades tillsammans med industridesignern Björn-Åke Sköld och kom att bli 14 cm ggr 12 cm, den är orange och svart och har låg vikt. Den väger endast 190 g. Tack vare dess litenhet och låga vikt är den lätt att bära med sig på en promenad i skogen eller på en tur på fjället. Kerstin insåg ganska snart att hon inte kunde leva enbart på bärplockaren och inventerade vad hon hade mer för problem (relaterat till sitt friluftsliv). Det var en hel del!  2010 när bärplockaren visades för allmänheten för första gången kunde hon stolt presentera en hel serie av friluftsprodukter som hon säljer under sitt egna varumärke Hooked On Nature. Idag finns sex produkter i hennes sortiment, det är en hopfällbar svamp-bärväska, en lingonryggsäck, ett sittunderlag, en ryggsäck, två sorters knivar. Fler produkter är på väg, alla med innovativa inslag.

Framgången har inte låtit vänta på sig idag har Kerstin drygt 160 återförsäljare, de flesta i Sverige men även i sju andra länder. Utmaningarna har varit många men just nu ser Kerstin att det viktigaste för henne är att se till att få större försäljningsvolym samt att möta återförsäljarnas önskemål om nya produkter. Att etablera sig som entreprenör och innovatör har inte varit lätt. Kerstin konstaterar att det har varit en tuff resa att skola om sig från statstjänsteman till entreprenör inom friluftsbranschen men att det sannerligen varit värt det!

Vill du veta mer om företaget Hooked On Nature så besök gärna deras hemsida! Har du frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta Kerstin direkt, 011-1252 84, 070-602 52 84. Mer information finns även att tillgå via företagets hemsida.

www.hookedonnature.se

 

Hopfällbar bärplockare från Hooked On Nature