Vad är Hövding
Hövding är en cykelhjälm olik allt som finns på marknaden idag. En ergonomisk, behändig hjälm som uppfyller alla säkerhetskrav, samtidigt som den är diskret och smälter in med dina övriga kläder.
Hövding är en krage som cyklisten bär kring halsen. Kragen innehåller en hopvikt airbag som blir synlig först när man hamnar i en olycka. Airbagen är utformad som en huva som omsluter och skyddar cyklistens huvud. Utlösningsmekanismen styrs med hjälp av sensorer som registrerar den onormala rörelsen hos cyklisten vid en olycka.

Själva kragen är den synliga delen av uppfinningen. Skalet på kragen går att ta av och byta för att matcha olika kläder, och kommer ständigt att lanseras i nya kollektioner. Hövding är en praktisk accessoar som är enkel att ta med, som är snygg och diskret i sin utformning, samtidigt som den räddar ditt liv.

 

 

 

Om oss
Hövding började som ett examensarbete i industridesign vid Lunds Universitet våren 2005. Anna Haupt och Terese Alstin valde att göra sitt examensarbete tillsammans och i samband med detta kom lagen om cykelhjälm för barn under 15 år. Vägverket ville att lagen skulle innefatta även vuxna cyklister, men ett sådant hjälmkrav upplever många vuxna som ett hot, snarare än som något positivt. Anna och Terese såg examensarbetet som det perfekta forumet för att se om det gick att förbättra cykelhjälmen, de ville göra den så attraktiv att vuxna cyklister frivilligt skulle börja skydda huvudet i trafiken, utan hjälmlag.

Under examensarbetet arbetades idén om en airbagcykelhjälm fram till ett koncept, som fick Innovationsbrons Idéstipendium. Det blev startskottet för att utveckla Hövding till en riktig produkt.

 

Hövding Sverige AB
Grimsbygatan 24
211 20 Malmö
040-236868
info@hovding.com
www.hovding.se

Den osynliga cykelhjälmen