Marija Änglavis
Marija Änglavis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marija föddes 1951 i en liten pittoresk by vid norra delen av Adriatiska kustremsan i Kroatien. Marija var yngst i den stora syskonskaran och redan i tidig ålder funderade hon djupt på existentiella frågor och var ivrig med att försöka förstå hur saker och ting egentligen fungerade. Hon flyttade till Sverige i vuxen ålder och bor numera i Norrköping. Marija Änglavis liv har inte varit smärtfritt och enkelt, efter ett flertal olyckor i sitt liv har hon blivit funktionshindrad. Men hon är trots sitt handikapp en positiv och stark kvinna som har sett lösningar i de problem som uppstått under livets gång. Ur alla försök att anpassa sig efter sitt nya liv och klara av så enkla göromål som att äta och dricka föddes uppfinningen Butler. Marijas syfte med Butler var att hjälpa varje enskild individ till ett värdigare liv.

 

Butler är ett mobilt förvaringsbord som även kan användas som matbricka. Om man har ett rörelsehinder kan måltiden upplevas som frustrerande, med mycket spill och svårigheter att få i sig maten. Med hjälp av denna geniala matbricka kommer maten och drycken intill kropp och mun så att måltiden istället blir en trivsam upplevelse. Matbrickan ger samtidigt ett gott stöd för den rörelsehindrade eftersom den har en stabil fästanordning och den kan även fästas på de flesta möbler.

Butler slider

 

 

 

 

 

 

 

 

Butler är gjord av ett tåligt material som klarar av heta maträtter, den är brandsäker och lätt att hålla ren. På brickbordet finns en avtagbar friktionsduk som förhindrar att porslinet kanar på brickan, friktionsduken finns i två olika färger – blått och rött. Brickhållararmar finns i tre olika storlekar, small, medium och large, som passar till alla människor – stora som små. Marija har tänkt på allt, brickan är även gjort av ett miljövänligt material.

 

Marija arbetade fram fem olika prototyper i fem års tid och lyckades till slut uppnå denna världsnyhet som nu är patenterad i hela Norden och i Amerika. Läkemedelsverket har även godkänt Butler som ett medicintekniskt hjälpmedel av klass 1.

Butler är genial för personer med olika rörelsehinder som t ex funktionshindrade, MS sjuka, Parkinson sjukdom, rullstolsbundna, äldre som har svårt att äta själva, barn med handikapp, reumatiker, CP skadade, strokedrabbade, whiplashskadade, fibromyalgi, tillfälliga sjukdomar som vid nackspärr och ryggskott eller till de som är drabbade av olika former av led eller muskelsjukdomar. Butler är även ett bra hjälpmedel vid problem med hemorrojder, då det oftast är svårt för att sitta ner och äta vid bordet. Butler tar bordet till dig vare sig du sitter, ligger eller står upp.

Marijas fantastiska uppfinning hjälper de sjuka i vårt samhälle så att vardagen blir lättare. Butler ger en möjlighet till alla dessa drabbade människor till ett bättre, värdefullare och rikare liv.

Men även friska människor har stor nytta och glädje av Butler! Brickan kan t.ex. användas vid TV-soffan, vid sängen, på solstolen eller på kontoret som ett avlastningsbord. Den är snyggt utformad och en idealisk plats för kaffekoppen, korsordet, chipset eller något annat som just du vill ha nära dig för att göra vardagen lyxigare. Det ska vara gött att leva!

 

Marijas hemsida: www.anglavis.com

 

 

 

 

Butler – Serveringshjälpen