BabyBjörn AB är ett familjeföretag som grundades 1961 av Björn Jakobson och hans svägerska Elsa. Björn äger även företaget Lillemor Design AB tillsammans med sin fru, formgivaren Lillemor Jakobson. Detta företag är moderföretaget i vilket BabyBjörn AB ingår.
Det började med att Björn var på en resa i USA och såg där en gungande stol för små barn, babysittern. Babysittern var avsedd för just spädbarn, en stol där barnet kan halvligga i. Björns bror hemma i Sverige hade då fått sitt femte barn, därför passade det bra att köpa med sig ett exemplar hem till brodern. Björn tyckte att stolen var så bra så han beslutade sig för att lansera den i Sverige. Han lånade 4000 kronor av sin faster, pengarna skulle användas till att sälja in produkten hos NK i Stockholm.

Det gick inte som Björn hade tänkt, NK gav honom nobben. Men skam den som ger sig! Björn lyckades få tidningen Dagens Nyheter att lägga ut en bild på babysittern, där det även informerades om att den fanns att köpa på NK. Detta resulterade i att NK kände sig tvungna att köpa in några exemplar. När sedan företaget Stille-Werner beställde 200 babysitters 1963-64 förstod Björn att företaget BabyBjörn AB var på frammarsch. Ryktet om den förträffliga barnstolen spred sig snabbt, så snart såldes hela 8000 stolar i månaden.

År 1973 sålde BabyBjörn AB den första bärselen som  döptes till Hjärtenära. Denna geniala uppfinning är perfekt när man vill vara ute och gå i friska luften med det lilla barnet. Något som även bidrog till att bärselen blev en succé var att medicinska studier visade på hur viktigt det var med fysisk närkontakt och ögonkontakt med sin förälder, särskilt under barnets första sex månader, det gjorde bärselen till den helt perfekta lösningen.

Idag har mer än 30 miljoner barn burits i denna fina uppfinning världen över. Bärselen kom på 1970-talet att bli en symbol för det framväxande jämställdhetsidealet här i Skandinavien, där den lanserades med pappor som bar på sina barn. Detta gav då starka reaktioner.

Populariteten har inte blivit mindre genom att popstjärnan Madonna burit sin dotter Lourdes i en bärsele från BabyBjörn AB. Även andra stjärnor så som Brad Pitt, Kate Winslet och Claudia Shiffer för att nämna några har setts tillsammans med BabyBjörns produkter. En annan tilldragelse var när Ellen De Generes på Oscarsgalan 2007 kom ut på scen med en bärsele från BabyBjörn AB. Det var en stor och rolig överraskning för Björn Jakobson.

Björn Jakobson är ett bra exempel på en person som, trots att han är dyslektiker och därmed inte hade så lätt för sig i skolan, har kunnat skapa sig en enorm framgång såsom entreprenör. Han är ett bevis på att det inte bara finns en väg, den genom skolans värld för att åstadkomma en bra tillvaro.

BabyBjörn