Anna Falkenmark heter uppfinnaren som har skapat Contactboxen. Denna smarta produkt hjälper dig att gömma och hålla ordning på sladdar och laddare – de där som alltid hamnar på konstiga ställen och är svåra att hitta.

Anna har fyra barn och alla har mobiltelefoner av totalt fem olika fabrikat. Hemma hos henne finns också fyra iPodar i tre olika generationer med olika laddningssystem. Digitalkameror har sina laddare, batteriladdaren sin. Den lilla sladdlösa radion iPal har en egen och lillebrors radiostyrda bil har sin. De bärbara telefonerna har sina stationer och sändare med sladdar. Kort sagt – trassel i köket, i hallen, på golvet i vardagsrummet och i alla sovrummen. Transformatorer och grenuttag under soffor och bakom sängar. I detta sladdkaos föddes idén till Contactboxen.

Anna Falkenmark

Contactboxen går att ställa på golvet, på köksbänken, på bordet, på hallbyrån eller hänga på väggen. Den är gjord i svart eller vit stålplåt och kan ha lock i svart, vitt eller oljad ek. Den är snyggt utarbetad och kan stå framme synlig och lättillgänglig. I lådan finns plats för sex transformatorer med kontakt och sladden till mobilen, radion och den radiostyrda bilen dras igenom locket och av sladdar syns bara en – den till vägguttaget.

Anna räknar med att tre Contactboxar räcker för att hålla ordning på sladdarna i hennes hem – en i hallen, en i köket och en på skrivbordet – de gör så att hon slipper se en enda laddarsladd. Du vet var laddaren är, du slipper sladdtrassel och får ordning och reda. Boxen skyddar också nyfikna barnafingrar och husdjur från farliga kontakter. Anna har även löst samma problem med ett skåp, och har även lite andra designlösningar för specialförvaring. Hon är med andra ord en kvinna som tänker lösningar istället på problem.

Anna Falkenmark – Contactboxen