Nyheter i september

 • 02-09-2013  

  Utställningen står i våra egna lokaler igen från och med den 9 september. I september händer det mycket, radion vill komma till oss, politikern Lars Stjernqvist är inbjuden till oss och så är vi inbjudna på ett studiebesök till Siemens + ett frukostmöte i Stockholm som Ann Dohse ska gå till och där vår näringsminister Annie Lööf kommer att delta. Såklart kommer hon då att nämna om Svenskt UppfinnareMuseum! Det kommer att bli en händelserik och rolig månad!

  Finspångs slott ägs numera av Siemens. Vi har blivit bjudna dit för att lyssna och prata med de som håller på med Siemens historia. I slottets källare har de också en utställning som handlar om företaget  Det ska bli både intressant och roligt!

  Finspång kallades förr för äggskallebyn och detta berodde på att alla förlossningsläkare i stan använde sugklockan ganska så friskt då barn skulle förlösas.  Nästan varenda unge i Finspång hade äggliknande huvuden  Sugklockan uppfanns i mitten av 1950-talet av en läkare, Tage Malmström, som arbetade på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg

  Finspångs slott

  Finspångs slott

   

Share this article